TIMOGAH : Masih membuat penghantaran minimum secara mingguan kepada pelanggan sedia ada

TIMOGAH : Masih membuat penghantaran minimum secara mingguan kepada pelanggan sedia ada

Community Initiative, Digital Economy, Entrepreneurs, Farming & Agriculture, Industry 4.0, Our Community, Sarawak, Smart City
Walaupun operasi laman web kami ditangguhkan buat sementara untuk tujuan penambahbaikan, namun kami masih membuat penghantaran minimum secara mingguan kepada pelanggan sedia ada kami. Kami membantu para petani menghantar hasil pertanian kepada para pelanggan mereka & kami juga membantu para pelanggan mendapatkan bekalan sayuran segar untuk aktiviti perniagaan mereka setiap hari. Antara sayur yang kami hantar secara berterusan setiap minggu adalah seperti; ✅ rebung ✅ sayur sabih ✅ kacang bendi (ladies finger) ✅ terung dayak ✅ bayam ✅ cangkuk manis Anda boleh berunding untuk urusan memborong atau menghantar sayuran-sayuran ini melalui emel kami di sales@timogah.com. [Source: Facebook Timogah]
Read More
Sarawak Esports Association (SESA) & their affiliate, Miri Esports Association (MESA) were invited to Khon Kaen Province, Thailand to witness the Grand Opening of Focus Arena Esports Complex

Sarawak Esports Association (SESA) & their affiliate, Miri Esports Association (MESA) were invited to Khon Kaen Province, Thailand to witness the Grand Opening of Focus Arena Esports Complex

Community Initiative, Creative Arts & Design, Digital Economy, Entrepreneurs, FinTech, Industry 4.0, Our Community, Sarawak, Smart City
7th May 2019, Khon Kaen Province, Thailand. Sarawak Esports Association (SESA) & their affiliate, Miri Esports Association (MESA) were invited to Khon Kaen Province, Thailand to witness the Grand Opening of Focus Arena Esports Complex an advance esports complex. Focus Arena Esports Complex focusing on few elements which are E-Learning, E-Sports, E- Business, E- Knowledge, E-Complex and IoT which is inline which SESA’s vision & objective. During visits, SESA had a fruitful creative round table discussion with the Thailand representatives such as Mayor of Khon Kaen Province, Mr. Teerasak Teecayuphan, Director Tourism Authority of Thailand, Ms Siriwan Seeharach (Khon Kaen Office), CEO of Focus Arena Esports Complex, Mr Ronakorn Kittisuwan and Thailand Esports Industry player & community. We had exchange ideas and words on the Southeast Asia Esports Development especially…
Read More
Prasarana, IMM ink MoU on thermit welding certification programme

Prasarana, IMM ink MoU on thermit welding certification programme

Industry 4.0, Sarawak, Smart City
KUALA LUMPUR (April 19): Prasarana Malaysia Bhd (Prasarana) and Institute of Materials Malaysia (IMM) has signed a Memorandum of Understanding (MoU) today on a thermit welding certification programme — a specialised field in rail engineering. The programme would be the first of its kind in the Asia Pacific, said Prasarana president and chief executive officer Datuk Mohamed Hazlan Mohamed Hussain. He said the programme allowed the public transport operator to certify its highly experienced staff specialising in thermit welding, thus paving the way for better career progression and higher remunerations. “The MoU also provides a strong platform for Prasarana to position its newly-formed Prasarana Centre of Excellence (PACE) as the centre of reference and prestigious training provider, not only in Malaysia but also at the international level. “Prasarana has high…
Read More
Sukan SEA: Kosong, ESM masih belum terima sebarang peruntukan daripada KBS

Sukan SEA: Kosong, ESM masih belum terima sebarang peruntukan daripada KBS

Community Initiative, Digital Economy, FinTech, Industry 4.0, Our Community, Sarawak, Smart City
SHAH ALAM – Kosong. Itu angka yang dinyatakan Persatuan Sukan Elektronik Malaysia (ESM) apabila mendakwa pihaknya masih belum menerima sebarang peruntukan daripada Kementerian Belia dan Sukan (KBS) setakat semalam untuk mengadakan Acara Sesi Kelayakan Pemilihan Atlet E-Sukan ke Sukan SEA 2019. Pemangku Presiden ESM Datuk Ananth S. Nathan berkata meskipun peruntukan tersebut telah dijanjikan untuk disalurkan bagi acara itu namun prosesnya terlalu mengambil masa. “Mereka akan memberi peruntukan. Tapi apa guna beri peruntukan jika acara sudah pun berlalu? Kami faham ada proses yang perlu dilakukan, termasuk melalui beberapa jabatan namun mungkin semua pihak yang terlibat perlu mempercepatkan proses dan membantu kami. “Acara mesti diteruskan. Jika kami hanya tunggu, kami tidak boleh lakukan acara pemilihan atlet negara. “Kami faham situasi mereka, tapi dalam masa yang sama tolonglah fahami kami,” kata Ananth dalam…
Read More
Westar Aviation Services : Occupational Safety and Health (OSH) day exhibition organized by Malaysia Airport Sdn Bhd (MASB)

Westar Aviation Services : Occupational Safety and Health (OSH) day exhibition organized by Malaysia Airport Sdn Bhd (MASB)

Community Initiative, Industry 4.0, Sarawak, Smart City
Weststar Aviation Services Miri took part in the Occupational Safety and Health (OSH) day exhibition organized by Malaysia Airport Sdn Bhd (MASB) at the Miri Airport earlier this week. The event was officiated by MASB Manager, En. Zainal Abidin Harun. Agencies/Tenants in Miri Airport were invited to open up information booths to display Health, Safety, Security and Environment (HSSE) related facilities to inculcate safety awareness amongst the airport communities Congratulations and well done, WAS Miri team!.#Weststar #WeststarAviation #OSH #MASB #MIRI @ Airport Miri [Source: Facebook The Weststar Group]
Read More
Al Sharq Ignite Pitch 2019

Al Sharq Ignite Pitch 2019

Community Initiative, Creative Arts & Design, Digital Economy, Entrepreneurs, Industry 4.0, Our Community, Sarawak, Smart City
Alhamdulillah... Tahniah 😊 En Awang Shahrizan...syukur. Dari beratus2 penyertaan terpilih ke top 20 selepas tu ke top 10 dan alhamdulillah.Allah mudahkan segalanya...👑Malaysia berjaya menjadi Juara juga.Semoga semangat juang ini menjadi inspirasi kepada semua orang.Jangan mengalah, kuatkan semangat untuk lebih berjaya...hanya Allah sahaja yang tahu erti setiap pergorbanan. 😊 [Source: Facebook Miabella Safiy]
Read More
Ignite Pitch 2019 AL SHARQ YOUTH FORUM

Ignite Pitch 2019 AL SHARQ YOUTH FORUM

Community Initiative, Creative Arts & Design, Digital Economy, Entrepreneurs, Industry 4.0, Our Community, Sarawak, Smart City
ALHAMDULILLAH.. Syukur ke hadrat ilahi kerana dgn limpah kurniaNya dan dgn izinNya jua sekali lagi Sia Sitok Sign Language AR Flashcard menjadi Juara pertandingan Antarabangsa.. Tiada apa yang dapat diucapkan selain rasa syukur yg amat... Bersaing dengan peserta dari negara luar sangat mencabar kredibiliti serta keyakinan diri. Sangat mengujakan kerana peserta antarabangsa datang dari pelbagai negara untuk bersaing merebut kejuaraan serta hadiah yang amat tinggi nilainya. 2 hari berjuang untuk ke peringkat akhir juga suatu pengalaman bernilai. Terima kasih kepada isteri Miabella Safiy yang mendoakan kejayaan untuk bertarung dan bertahan di peringkat ini dengan tekanan yg sangat tinggi. Tiada kata2 yang lebih baik untuk rasa syukur tak terhingga ini. Terima kasih kepada sahabat yang mendoakan kejayaan serta yakin kepada potensi diri dan sentiasa bersama seharian hari ini. Thanks Yus Fabregas. KEPADA rakan2 yang mendoakan kejayaan…
Read More
Catur Bistari SMECorp 2019

Catur Bistari SMECorp 2019

Community Initiative, Creative Arts & Design, Digital Economy, Entrepreneurs, Industry 4.0, Our Community, Sarawak, Smart City
Alhamdulillah.. Kali ini bermain Catur Bistari pulak kita.. Dah lama tak main, skill pun berkarat. Syukur masih diberi kejayaan menjadi Johan membawa pulang RM600 dan Kategori individu berjaya mengumpul aset tertinggi dan membawa Pulang Samsung Galaxy Tab. Miabella Safiy #siasitok #siasitokSL #bepositive #pemikirsosialis #SMKAMI #pengacarahebat#signlanguage #flashcardsiasitok #alhamdulillah #terimakasihsemua #rezekiAllah#rezekianak2 #Trainerhebat #trainersiasitok #mbm #melakabandarayabersejarah#magicsarawak #maycMelaka [Source: Facebook Awang Shahrizan]
Read More
CSR Program ISLAND College Technology Penang ICT

CSR Program ISLAND College Technology Penang ICT

Community Initiative, Creative Arts & Design, Digital Economy, Entrepreneurs, Industry 4.0, Our Community, Sarawak, Smart City
Alhamdulillah. DapAt bersama2 pelajar, guru2 dan KPDNHEP pada majlis yang berlangsung di Smk Taman Inderawasih semalam. Semakin jauh perjalanan, luas pengalaman. Semoga perkongsian yang sedikit akan dapat kita sambung kan lagi lepas ni. Terima kasih kepada semua.. #siasitok #siasitokSL #bepositive #pemikirsosialis #SMKAMI #pengacarahebat#signlanguage #flashcardsiasitok #alhamdulillah #terimakasihsemua #rezekiAllah#rezekianak2 #Trainerhebat #trainersiasitok #mbm #melakabandarayabersejarah#magicsarawak #maycMelaka [Source: Facebook Awang Shahrizan]
Read More