DEMONSTRASI MASAKAN TRADISIONAL PENGGUNAAN DAUN DALAM MASAKAN KAUM KAYAN DAN KEN…

DEMONSTRASI MASAKAN TRADISIONAL PENGGUNAAN DAUN DALAM MASAKAN KAUM KAYAN DAN KEN…
Share this:
[ad_1] DEMONSTRASI MASAKAN TRADISIONAL PENGGUNAAN DAUN DALAM MASAKAN KAUM KAYAN DAN KENYAH

Sempena Festival Sarawakiana 2021 yang berlangsung sepanjang bulan September, Pustaka Negeri Sarawak membawakan Demonstrasi Masakan Tradisional: Penggunaan Daun Dalam Masakan Kaum Kayan dan Kenyah. Sesi ini menampilkan keunikanan masakan tradisional kaum Kayan dan Kenyah yang disampaikan oleh Puan Flora Kasip dan Puan Rosiana Urai bagi Kaum Kayan dan Puan Rose Belare dan Puan Ulau Lawing bagi kaum Kenyah.

Butiran program adalah seperti berikut:
Tarikh :Selasa, 21 September 2021 (Atas Talian)
Masa : 9:00 pagi (Atas Talian)
Saluran : Facebook & Youtube Pustaka Negeri Sarawak (Atas Talian)

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi kami di talian 085-422 525 atau melalui emel nuraqsa@sarawak.gov.my (Nur Alia Qaytrina Sim Abdullah) / affeniez@sarawak.gov.my (Affendi Iezara)
#pustakanegerisarawak
#SarawakStateLibrary
#bacarekacemerlang
#readinnovateexcel
#pustaka2021
#sarawakianafestival2021
#festivalsarawakiana


[ad_2]
Source

By Abdul Qaiyum Alidin

The life of an ordinary guy, an engineer, a scientist, and a social media. Enjoy and have fun!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Skip to toolbar